Menu

Αναδιατάσσονται οι δυνάμεις της ασφαλιστικής αγοράς

Μαζί με τα νέα προϊόντα που φέρνει η νέα τεχνολογία, φέρνει και μεγάλες αλλαγές στις ασφάλειες, ανατρέποντας τα δεδομένα. Οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει να δρομολογούνται με την είσοδο νέων παικτών στο άλλοτε «άβατο» του κλάδου.

Σύμφωνα με την Peril AG, ο κλάδος τουρισμού, τηλεπικοινωνιών, η μουσική είναι μερικά παραδείγματα πάνω στα οποία αποτυπώνονται οι αλλαγές επιχειρηματικών μοντέλων, λόγω της νέας τεχνολογίας και της εισόδου νέων παικτών οι οποίοι μπορούν να χειριστούν καλύτερα την τεχνολογία. Ο κλάδος των (αντ)ασφαλειών γνωρίζει τις απειλές που προέρχονται από τους νέους παίκτες και ήδη έχει κάνει κινήσεις λαμβάνοντας μέτρα.

Οι παραδοσιακοί ασφαλιστές ψηφιοποιούν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους με στόχο να καταφέρουν να αντιδράσουν. Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις ψάχνουν να συνεργαστούν ή και να εξαγοράσουν insurtech εταιρείες.
Η ψηφιοποίηση δίνει την ευκαιρία στο κλάδο να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά ενώ, δημιουργεί ευκαιρίες διαφοροποίησης.

Σύμφωνα με την Digital Fineprint οι ασφαλιστικές έχουν έλθει αντιμέτωπες με δύο προκλήσεις: να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πελάτη και το βαθμό ικανοποίησης του, αλλά και να ανοίξουν πόρτα σε δεδομένα και πηγές που βοηθούν το underwriting. Ένα είδος τεχνολογίας που σήμερα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τονίζει η Digital Fineprint, προσθέτοντας ότι μέσα στο 2018 οι ασφαλιστικές θα πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον δεν μπορούν να αποκτήσουν πελάτες από αγορές που είναι άσχετες.

Σύμφωνα με την Skuld οι εξελίξεις στην τεχνολογία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συγκέντρωση αναδιάταξηδυνάμεων. Οι εταιρείες οι οποίες θα καθιερωθούν είναι αυτές που θα ξέρουν να συνδυάσουν άριστα την εμπειρία και τις γνώσεις των ανθρώπων με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ