Menu

Βαρύτατες καταγγελίες κατά της AXA Ασφαλιστικής

Σοβαρές καταγγελίες κατά της εταιρείας AXA Ασφαλιστική από μεσίτες ασφαλίσεων με κορυφαίες και πολυετείς διακρίσεις στον χώρο φέρνει στο φως το «Documento».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις αρχές Απριλίου κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δύο μηνυτήριες αναφορές κατά της εταιρείας που ζητούν ερευνηθούν κατά πόσο τελέστηκαν τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως, νόθευσης εγγράφου και εξαπάτησης των εποπτικών αρχών.

Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά ένας εκ των δύο ασφαλιστών, που κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με την AXA Ασφαλιστική, τον τελευταίο καιρό είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών από πελάτες του αναφορικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν συνάψει. Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι αντίγραφα των συμβολαίων που τους χορηγούνταν δεν ήταν τα αρχικά, καθώς και ότι σε πολλά σημεία «οι καλύψεις δεν υπήρχαν ή είχαν αντικατασταθεί από υποδεέστερες». Δηλαδή, «ενώ είχαν υπογράψει την ασφαλιστική σύμβαση με συγκεκριμένα επιτόκια επενδύσεων, συγκεκριμένες νοσοκομειακές καλύψεις κλ.π., στα αντίγραφα που είχαν ζητήσει και έλαβαν υπήρχαν σοβαρές μεταβολές και μάλιστα όχι τυχαίες αλλά τέτοιες που υπονόμευαν πλήρως και απομείωναν τις αρχικές». Λίγο καιρό μετά ο συγκεκριμένος ασφαλιστής ζήτησε από την εταιρεία να του χορηγήσει αντίγραφο του δικού του ατομικού συμβολαίου προκειμένου να διαπιστώσει εάν όσα κατήγγειλαν οι πελάτες του ευσταθούσαν.

22 διαφορετικά σημεία σε σχέση με το αρχικό

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, διαπίστωσε «ουσιώδεις και καίριες μεταβολές» σε μια σειρά από όρους του αρχικώς υπογραφέντος ασφαλιστήριου συμβολαίου, δίχως ωστόσο να έχει ενημερωθεί από την εταιρεία. Το συμβόλαιο είχε υπογραφεί με προηγούμενες εταιρείες τις οποίες στη συνέχεια εξαγόρασε η AXA Aσφαλιστική. Πρόκειται για 22 σημεία τα οποία σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στις εισαγγελικές αρχές ήταν διαφορετικά σε σχέση με το αρχικό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με όσα αναφέρονταν στο κεφάλαιο του συμβολαίου με τίτλο «Ορισμοί και ειδικοί όροι συμπληρωματικών καλύψεων ατυχήματος και ασθένειας». Το αντίγραφο του αρχικού συμβολαίου εξαιρούσε από τα νοσηλευτικά ιδρύματα τα κέντρα αποκατάστασης, σε αντίθεση με το αρχικό συμβόλαιο. Δηλαδή ενώ το αρχικό συμβόλαιο κάλυπτε τη νοσηλεία σε αυτά, το αντίγραφο δεν την κάλυπτε, κάτι που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες αποτελεί «οδυνηρή διαπίστωση ευθείας εξαπάτησης».

Ένα ακόμη σημείο έχει να κάνει με την «αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων». Το αρχικό συμβόλαιο ανέφερε ότι «η εταιρεία δεν μπορεί να αυξήσει τα ασφάλιστρα οποιασδήποτε κάλυψης ορισμένου αριθμού μεμονωμένων συμβολαίων, παρά μόνο εάν αλλάξει η τιμολογιακή κλάση». Ωστόσο, στο αντίγραφο του αρχικού συμβολαίου η «φράση αυτή έχει πλήρως αφαιρεθεί».

Εντύπωση προκαλούν και όσα αναφέρονται επίσης για την εικόνα της αποδείξεως που εκδίδει η ασφαλιστική εταιρεία με τίτλο: «Ειδοποίηση εξόφλησης ασφαλίστρων» με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2018. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά, για την περίοδο κάλυψης Φεβρουάριος 2018-Φεβρουάριος 2019 δεν αναγράφεται το ποσό που χρεώνει η εταιρεία για το «Δικαίωμα του ασφαλιστηρίου». Αντίθετα στη λεγόμενη «εικόνα του συμβολαίου», δηλαδή την ηλεκτρονική μηχανογραφημένη εκτύπωση που έχει πρόσβαση ο ασφαλιστής που εξυπηρετεί το συμβόλαιο, περιλαμβάνεται ετήσιο έξοδο ύψους 202,59 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη καταγγελία κατά της AXA Ασφαλιστικής κατατέθηκε και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όπως επίσης και στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ