Menu

Δι-έξοδος μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών για την ασφαλιστική αγορά

Χρονιά συγχωνεύσεων και εξαγορών αναμένεται να είναι το 2017 για την ασφαλιστική αγορά, σύμφωνα με έκθεση της KPMG International, η οποία έχει τίτλο "The new deal: Driving insurance transformation with strategy-aligned M&A".

Η οικονομική κρίση, η ανάδυση νέων τεχνολογιών, η αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά, οι νέοι παίχτες στην αγορά που αλλάζουν τους κανόνες, ακόμα η γεωπολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν τις συγχωνεύσεις, οδηγώντας στο μετασχηματισμό της ασφαλιστικής αγοράς.

Πρόκειται για μια νέα συμφωνία, ένα νέο “deal” για την ασφαλιστική βιομηχανία, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των στόχων των ασφαλιστικών εταιρειών, μέσω της αλλαγής ή ενίσχυσης του υπάρχοντος επιχειρηματικού τους μοντέλου.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το 84% των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που πήρε μέρος στην έρευνα σκοπεύει να προβεί σε 2 ή 3 εξαγορές μέσα στο τρέχον έτος, ενώ και η ιδέα της διασυνοριακής συνεργασίας και εξαγοράς εσωκλείεται στα επιχειρηματικά πλάνα των ασφαλιστικών εταιρειών, με τα 2/3 των ερωτηθέντων να σκοπεύουν να προβούν σε διασυνοριακή εξαγορά το 2017.

Οι προαναφερθείσες ενέργειες, πλην της επίτευξης καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων, εμπίπτουν στο κυνήγι της καινοτομίας ως βασικής συνιστώσας για το μετασχηματισμό μιας επιχείρησης. Μάλιστα, το 76% των ερωτηθέντων για την εν λόγω έρευνα δήλωσε πως στοχεύει σε μια συνεργασία που θα προσφέρει πρόσβαση σε νέες τεχνολογικές υποδομές.

Τέλος, κατατίθενται προτάσεις ως παροχή βοήθειας προς τις επιχειρήσεις που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου οι ενέργειές τους αυτές να μην αποκτήσουν ευκαιριακό και αντιδραστικό χαρακτήρα, αλλά στρατηγικό με μακρόπνοο σχέδιο. 

Για περισσότερα διαβάστε την έκθεση εδώ  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ